20110207

AL DOILEA MOMENT, Irina Steibrecher


























Vernisaj, miercuri, 9 februarie, 19:30 h,
Galeria 26 ,Str. Dr. Staicovici, Nr. 26


Instalaţiile foto ale Irinei Steinbrecher înscriu imaginea fotografiată într-un înveliş vizual care plasează privitorul într-o ambianţă formată din imagini recuperate din zona marginală şi ordinară a cotidianului. Lucrările se compun ca rezultat a două măsuri, combină două planuri, unul al banalului la care fiecare dintre noi are acces imediat şi necondiţionat, iar cel de-al doilea este ghidat de subiectivitatea alegerilor personale, marcate de sentimente proprii ce sunt transpuse în imagini ale unor peisaje izolate sau ale unor decoruri marginale.

Pete de rugină, smocuri de iarbă, bucăţi de încăpere, reflexii în geam, decoruri improvizate şi surprinse în natură etc. sunt câteva dintre elementele care traduc prin imagini pe de o parte stări interioare iar pe de alta raporturi complexe de subiectivare ce operează prin decupaje, segmentând şi dezmembrând unităţi izolate ale vieţii psihice şi implicit sociale.

Irina Steinbrecher a studiat artele vizuale la universitatea de Arte şi Design din Cluj, la Akademia Sztuk Pieknich din Cracovia şi la Universität der Künste din Berlin. În prezent trăieşte şi lucrează în Berlin.


.

Niciun comentariu: