20121118

24.10.2012 - 18.11.2012 Bad News | Vești proaste, David Șandor la Galeria 26, București


“Dacă Godot era prins în trafic, vestea proastă atârna de un cablu de curent cu leduri.” – fragment dintr-o telegramă datată 24.10.2012.
În Bad News, David Șandor prezintă două situații/lucrări inspirate din interminabila joacă cu absurdul. Asocierile neașteptate de materiale se alătură unor idei la fel de neașteptate, obsesive, fără rezolvare.
Astfel, lucrările sale se află la granița sensibilă dintre realitatea caducă și coșmar, iar punerea în obiect a acestor idei se află între studiul clasic și ready-made.
“Lucrarea e făcută din experiența directă cu diverși administratori de bloc. Întotdeauna mi-am dorit să văd comitetul de bloc în pielea goală pe casa scării, cântând operetă și stând în formație de zid de fotbaliști. Mă amuză morga subită, aerul ridicol-oficial și ierarhia însăilată a adunării.
Este vorba despre intruziune, despre promiscuitate aproape, despre ambiguitatea dintre spațiul intim și spațiul public. Îi văd ca pe niște demoni; adunarea lor e coborâtă dintr-o lucrare de Blake - iadul pe pământ, un spectacol burlesc și complet lipsit de sens.
De unde vine arta?? De unde te aștepți cel mai puțin.” (David Șandor despre Bad News)
David Șandor (n. 1976) trăiește și lucrează la București. Autor de sculptură, desen, animație și, mai recent, pictură, este inițiatorul a două proiecte de durată: Întâlniri cu desene și Oxigen, în colaborare cu artistul Alexandru Rădvan. 
În 2009 a beneficiat de o bursă Attic Arts la Institutul Cultural Român de la Londra.
















Niciun comentariu: